randare interior studio, interior design
29
Aug

Proces de modelare 3D: realizarea activelor pentru QiSpace – un startup tehnologic norvegian

Acest articol vorbește despre un proiect unic în care a fost creat un serviciu inovator pentru vizualizarea 3D a proprietăților imobiliare la vânzare. QiSpace, o companie norvegiană de tehnologie, dezvoltă o tehnologie puternică pentru automatizarea vizualizării 3D arhitecturale, ajutând dezvoltatorii imobiliari să îmbunătățească vânzările de proprietăți. Acest lucru se realizează prin citirea fișierelor BIM / IFC ca intrare și mobilarea apartamentelor digital pentru a crea imagini CG. Pentru a produce obiectele CG necesare, compania QiSpace a colaborat cu ArchiCGI, o companie de modelare 3D profesională.

Proiectul a inclus crearea de modele 3D pentru mobilier, electrocasnice și decor, grupate în 3 colecții numite Arhetipuri. Fiecare arhetip a inclus materiale pentru crearea interioarelor într-unul din cele 3 stiluri populare: clasic, scandinav și eclectic. Deoarece viteza de vizualizare rapidă era esențială, modelele 3D realizate au fost low-poly, adică cu un număr scăzut de poligoane într-un model 3D.

Clientul a furnizat o misiune detaliată, inclusiv o foaie Excel detaliată, fișiere PDF, linkuri către site-urile producătorilor de materiale de finisare, imagini și fișiere CAD. Aceste referințe au ajutat la crearea obiectelor CG necesare pentru serviciul de vizualizare a proprietăților imobiliare.

În ceea ce privește procesul de modelare 3D în sine, acesta a implicat crearea de modele low-poly pentru fiecare element de mobilier și decor. Aceste modele au fost apoi texturate pentru a oferi aspectul dorit și au fost plasate în interioarele virtuale create de QiSpace. De asemenea, am creat diferite variante ale acelorași modele, cu culori și finisaje diferite, pentru a oferi mai multe opțiuni pentru dezvoltatorii imobiliari și cumpărătorii potențiali.

După finalizarea modelelor 3D, le-am trimis către QiSpace pentru a fi integrate în platforma lor online și pentru a fi utilizate în procesul lor automat de vizualizare. Rezultatul final a fost un serviciu inovator și unic care a permis dezvoltatorilor imobiliari să ofere cumpărătorilor o vedere realistă și interactivă a ceea ce ar putea fi casa lor viitoare, fără a fi necesar să viziteze fizic proprietatea.

În concluzie, colaborarea noastră cu QiSpace a fost o experiență unică și interesantă. Am fost încântați să facem parte din dezvoltarea unei tehnologii inovatoare care va schimba modul în care se vând și se cumpără imobilele în viitor. Prin crearea de modele 3D low-poly și texturarea lor în conformitate cu specificațiile clientului, am putut ajuta la realizarea unei platforme de vizualizare 3D rapide și ușor de utilizat, care va facilita procesul de vânzare a imobilelor pentru dezvoltatorii imobiliari și cumpărătorii potențiali.